HORLOGES, VERHALEN & UITRUSTING: MEER VLIEGENDE AUTO’S, VIKING SCHEPEN EN DE DUDE

“Horloges, verhalen en uitrusting” is een verzameling van onze favoriete inhoud, al dan niet kijken, van internet. Hier ondersteunen we andere makers, verkennen we interessante inhoud die ons inspireert en zetten we de goede doelen waar we in geloven in de schijnwerpers. Oh, en alle spullen waar we deze week toevallig op graven. We houden van uitrusting.

CREDIT: SIDESHOW COLLECTIBLES
The Big Lebowski is misschien wel de ultieme cultfilm, want hij lijkt jaar na jaar dieper in ons collectieve filmbewustzijn te vallen. Hier zijn veel redenen voor. Het is hilarisch, heeft een geweldige cast en was een opmerkelijk accuraat periodestuk. Maar de belangrijkste reden voor het uithoudingsvermogen van deze film kan natuurlijk worden toegeschreven aan The Dude, Jeff Lebowski replica horloges rolex, de Wit-Russische nippende, jelly sandalen dragende, bowlingliefhebber in het midden van de film. Nu hebben de mensen van Sideshow Collectibles een verbazingwekkend gedetailleerd figuur van His Dudeness gemaakt (als je niet van de hele beknoptheid houdt), compleet met de bovengenoemde sandalen, broek met trekkoord en die onvergetelijke trui. Het heeft zelfs een standaard die is gemodelleerd naar het gewaardeerde tapijt van de Dude. We kunnen geen beter aandenken bedenken voor de Lewbowski-fan die alles al heeft. Bekijk het hier via Collider.

VIA ARS TECHNICA
Met dank aan Ars Technica hebben we dit fascinerende verhaal over hoe een kaart uit de 17e eeuw archeologen helpt bij het lokaliseren van Vikingschepen met behulp van moderne technologie. Zoals het gelinkte artikel uitlegt, voerde een Deense arts genaamd Ole Worm in 1650 het eerste onderzoek uit van de Viking-begraafplaats die bekend staat als Kalvestone. De illustraties die van dat eerste onderzoek kwamen, markeerden de Viking-schepen die werden gebruikt om hun doden te begraven, en die kaart , vergeleken met moderne onderzoeken van hetzelfde gebied, mogelijk heeft geleid tot de ontdekking van twee voorheen onbekende schepen. Dit is een belangrijke vondst voor academici die Kalvestene al jaren bestuderen, en een belangrijke herinnering hoe het verleden het heden kan informeren.

Nee, we hernoemen deze kolom niet naar ‘replica horloges kopen, verhalen en vliegende auto’s’, hoewel dit de tweede week op rij is dat we je een verhaal brengen dat lijkt te zijn geboren uit de fantasie van een Jetson. In tegenstelling tot de vliegende auto van vorige week, die eigenlijk meer een racedrone was, is dit eigenlijk, nou ja, een vliegende auto. Engadget meldt dat Klein Vision, een Slowaaks bedrijf, onlangs een test van hun AirCar heeft voltooid, een hybride voertuig waarvan ze hopen dat het de komende jaren legaal zal worden geacht voor gebruik op de vlucht en op de weg. De testvlucht omvatte een reis van 35 minuten via de lucht tussen de luchthavens van Nitra en Bratislava, en toen de vlucht voorbij was, reed het voertuig gewoon weg, met de vleugels veilig in de carrosserie van de auto gestopt. Zelfs als het geen vooruitblik is op de nabije toekomst (er komt veel rompslomp bij kijken om zoiets in productie te nemen en uiteindelijk wijdverbreid te gebruiken), is het een verbazingwekkende prestatie, en het verhaal en de bijbehorende video zijn het bekijken waard voor auto- en luchtvaartenthousiastelingen gelijk.

KREDIET: TAYLOR STITCH
Onze vrienden bij Taylor Stitch houden een geweldige uitverkoop tot en met 4 juli voor hun Peak of Summer Sale. We hadden eerder in het jaar mede-oprichter Michael Maher op de podcast, waar hij besprak wat hen anders maakt, van duurzaam inkopen tot hun eigen modetrends. Bekijk hier de volledige uitverkoop en schaf jezelf een paar zonnebrillen of korte broeken aan voor het vakantieweekend, en terwijl je daar bent, bekijk je de actieve projecten in hun werkplaats voor nog meer goede deals.

KREDIET: FABIAN OEFNER
Ik weet dat ik veel te laat op het feest ben, maar als dit de eerste keer was dat ik het werk van Fabian Oefner tegenkwam, dan is het voor sommigen van jullie misschien de eerste keer. Fabian is een fotograaf, ontwerper, beeldhouwer en wetenschapper, achter enkele van de meest creatieve en geestverruimende kunstwerken die er zijn replica horloges forum. In Fabians nieuwste toevoeging aan ‘Disintegrating’, een serie kunstwerken die exploderende, hoogwaardige exotische auto’s toont, fotografeert hij nauwgezet elk afzonderlijk gedemonteerd onderdeel van een Lamborghini Miura uit 1972, en puzzelt ze vervolgens digitaal samen om een ​​vervormd moment in ruimte en tijd te creëren. Fabian staat in nummer 4 van b500 (momenteel in zijn 7e editie), een gratis online tijdschrift voor auto’s en design, dat ik ten zeerste aanbeveel; we leren hoe Fabian aan zo’n iconische auto kwam, hoe lang het duurde om de ‘desintegrerende’ Lamborghini Miura af te maken en hoeveel gedemonteerde auto-onderdelen hij precies moest fotograferen om dit werkelijk geweldige stuk te voltooien. Bekijk hier de volledige spread en de rest van b500 Issue 4.

Leave a reply